Kunhegyesi Állatvédők

"Ha magadhoz veszel egy éhező kutyát és jólétet biztosítasz neki, nem fog megharapni. Ez az alapvető különbség ember és kutya között." /Mark Twain/


Hírek a gyepmesteri telepről

Elkezdtük a Kunhegyesi Állatvédő Egyesület megalapítását. Az egyesület jelenleg 36 taggal indul, de folyamatosan várjuk a további segítők jelentkezését, hiszen az állatok körül rengeteg tennivaló akad. Aki segítené a munkánkat, az előzetes egyeztetés alapján bármikor kilátogathat a telepre kutyát sétáltatni, etetni, vagy az udvart rendezni. A kutyáknak nagy szükségük lenne takarókra, kutyaólakra, így a telepre szívesen fogadjuk az ilyen felajánlásokat. Hosszabb távú terveink között szerepel, hogy a telepet olyan állapotba hozzuk, ahová iskolás vagy óvodás csoportok is kilátogathatnak, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni a felelős állattartásra való nevelést.

Máris messzire jutott a hírünk, melyben nagy segítségünk a világháló. Piciny telepünkről maga Terry Black, többszörös tolerancia és jótékonysági díjas előadóművész is örökbe fogadott egy keverék kutyát. Valamint a telepről néhány kutyus új otthonra talált Abádszalókon, Bánhalmán, Tiszaigaron, Törökszentmiklóson, Gombán, Budapesten, Süttőn, Ősagárdon, sőt a Nyírségben is.

minike_es_terry_black_web.jpg

A tűzoltóság mögötti udvart (Ady Endre utca 3.) az önkormányzat segítségével hoztuk rendbe, az itt kialakított kennelekben élnek átmenetileg a Kunhegyes utcáin kóborló állatok. Hogy fáradozásunk nem volt hiába való, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már az első három hónapban 42 gazdátlan kutyusnak találtunk befogadó családot, vagy juttattuk haza az elkóborolt házi kedvencet, ám feladat továbbra is akad bőven.

A gyepmesteri telepen várjuk azok jelentkezését is, akik ideiglenesen magukhoz tudnának venni egy-egy négylábút, amíg az nem talál végleges befogadóra – ezzel is felszabadul egy hely, hogy még több kóbor állat kaphasson esélyt a gazdis életre.

A telepen az önkénteseinkkel természetesen a leendő örökbefogadók jelentkezését is nagyon várjuk. Minden kutyánk barátságos, emberszerető. Szabadidőnkben igyekszünk a kutyákat kiismerni, foglalkozni velük, hogy akár a gazdijelölteknek személyre szabottan tudjunk megfelelő házi kedvencet ajánlani. Sokan félnek felnőtt kutyát örökbe fogadni, ám ezt a tévhitet, hogy a felnőtt kutya kiismerhetetlen szeretnénk eloszlatni. Ha egy állat szeretve van és megfelelően gondoskodnak róla, többszörösen adja vissza azt a gazdának. A felnőtt kutya már nem rág szét mindent, sokkal nyugodtabb, mint kölyök társaik, ugyanakkor ragaszkodása szavakkal nem kifejezhető.

A kutyákat díjtalanul, örökbefogadási szerződés aláírása után lehet hazavinni – a szerződéssel a gazda azt is tudja bizonyítani, hogy kutyáját a gyepmesteri telepről fogadta örökbe, így az esetlegesen bevezetésre kerülő kutyaadó alól is mentességet élvez. Örökbefogadás előtt azonban mindenképpen mérlegelni kell, hogy a kutyatartás felelősséggel, kötelezettségekkel és esetenként anyagi terhekkel is jár. Ezért kérjük, hogy csak azok jelentkezzenek örökbefogadónak, akik komolyan mérlegelték az állattartással járó örömöket és lemondásokat.

Ha valakinek elkóborolt a házi kedvence, látogasson el a gyepmesteri telepre, vagy azonnal hívja a 06/30-309-3821 vagy a 06/30-551-7104-es telefonszámot, hiszen kis csapatunknak már most kialakult kapcsolatrendszere van az állatbarátok körében, így jók az esélyek rá, hogy a riadólánc beindításával rövid időn belül megkerül az elveszett eb. Ugyanezen a számon érdeklődhetnek azok is, akik örökbefogadáson gondolkodnak, de a Kunhegyesi Állatvédők csoportja megtalálható a Facebook-on is.„Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák, se ékszerek. Beéri egy útszélen talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött... a kutyádnak mindegy! Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod ezt el? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel? Hány ember mellett érzed, hogy ami Te vagy az különleges?”


 /John Grogan/


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 19
Heti: 103
Havi: 311
Össz.: 112 550

Látogatottság növelés
Oldal: Rólunk
Kunhegyesi Állatvédők - © 2008 - 2018 - kunhegyesiallatvedok.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kunhegyes állatmenhely - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »